Wastips

nosocks worden met de hand én met de grootste zorg gemaakt. En diezelfde zorg verdienen ze wanneer jij ze draagt en wast. Zodat jij je er lang geen zorgen over hoeft te maken.

Tip 1: kleur met kleur
nosocks zijn verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, wit en donkerblauw. Was ze met donker, wit of gekleurd wasgoed en gebruik een wasmiddel zonder bleek.

Tip 2: niet te warm
Je kunt nosocks wassen op 30 of 40 graden. Warmer hoeft niet. Bovendien leidt het ertoe dat de sokken krimpen. Zonde.

Tip 3: gebruik een waszak
Naast onzichtbaar zijn nosocks klein en kunnen zich tijdens het wassen dus gemakkelijk verstoppen in kussenslopen, dekbedovertrekken of de rand van je wasmachine. Door een waszak te gebruiken, voorkom je onnodige jacht naar die ene, missende sok.

Tip 4: eerst drogen dan dragen 
De sokken drogen aan de lucht. Of gebruik een lichte (synthetische) instelling op de droger. Zo behouden nosocks hun elasticiteit en pasvorm. Voor een hygiënisch schone was is het belangrijk dat de sokken goed droog zijn alvorens je ze opvouwt. Bacteriën zijn immers dol op vocht! Geef ze geen kans en voorkom vervelende geurtjes.

Tip 5: niet rollen, maar vouwen. Per stuk
Vouw je nosocks per stuk. En maak van de sokken nooit een balletje. Hiervan rekken ze uit, terwijl je ze niet eens aan hebt. Even wennen qua opvouwtechniek, maar op deze manier behouden nosocks hun perfecte fit.

Tip 6: knip regelmatig je teennagels
Voorkom snelle slijtage én daarmee gaten rond het teengebied door regelmatig je teennagels te knippen.