Vind jouw perfecte sneakersok

Zijn alle sneakersokken hetzelfde?
Op de markt zijn veel verschillende sneakersokken verkrijgbaar. Zowel qua model, materiaal als prijs. Daarom kan het lastig zijn een sneakersok te vinden die goed bij jou past. Allereerst is sneakersokken een overkoepelend woord voor verschillende soorten sokken. Zo zijn er enkelsokken, footies en quartersokken.

Enkelsok
De eerste variant is de enkelsok. Deze is het meest bekend. De enkelsok wordt gekenmerkt door een lage pasvorm. Afhankelijk van het type schoen dat je draagt, is deze sok nog net zichtbaar.

Footie
Een populaire variant op de enkelsok is de footie. Deze wordt gedragen als je niet wil dat de sneakersokken boven je schoenen zichtbaar zijn. De footie is lager uitgesneden dan de enkelsok. Om ervoor te zorgen dat de footie goed blijft zitten, wordt gebruik gemaakt van een anti-slip op de hak of een strakker elastiek in de boord.

Quartersok
De laatste variant is de quartersok. De hoogte van deze sok zit tussen de enkelsok en normale sok in. Ze zijn dus duidelijk zichtbaar boven de schoen. Quartersokken worden voornamelijk gedragen tijdens het sporten. Door de hoogte van de sok blijven ze gedurende het vele bewegen goed zitten en wordt de kans op blaren verminderd.

Welke variant van de sneakersokken jij het prettigst vindt, is erg persoonlijk. Natuurlijk kan je de verschillende varianten ook afwisselen. Bovendien zijn alle sneakersokken voor zowel heren als dames geschikt.


Zijn schoenen zonder sokken hygiënisch?
Sommige mensen dragen liever geen sokken in schoenen, terwijl anderen dit onhygiënisch of oncomfortabel vinden. Met betrekking tot de hygiëne rondom het al dan niet dragen van sokken in schoenen, was tot voor kort geen onderzoek gedaan.


Onderzoek Size?
Daarom besloot Europese schoenenwinkel Size? onderzoek te doen naar bacteriegroei in schoenen zonder het dragen van sokken. De testen werden uitgevoerd op de zool, de bovenkant en de binnenzool van verschillende sneakers. Ook is getest op sneakers die werden gedragen in verschillende omgevingen. Uit het onderzoek blijkt dat bij het dragen van sokken de bacteriegroei tot drie keer minder is dan wanneer je geen sokken draagt.

Draag sokken in schoenen
Kortom, als het om hygiëne gaat, maakt het wel degelijk uit of je sokken in je schoenen draagt. Een andere reden om sokken in je schoenen te dragen is omdat het je voeten beschermt tegen schuren en het de kans op blaarvorming vermindert.

Bestaat de perfecte sneakersok?
Het vinden van de perfecte sneakersok is lastig. Zo komt de ene sok boven je schoen uit, terwijl de andere van je hak afglijdt. Daarnaast zijn er sneakersokken waarvan je zweetvoeten krijgt in de zomer of die je voeten niet warm houden in de winter. Voor al deze ongemakken hebben wij dé oplossing: Nosocks.


Footies van Nosocks
Bij Nosocks willen wij dat de sneakersokken écht niet zichtbaar zijn. Dit is mogelijk dankzij het model van de Nosocks footies. Bovendien blijven ze de hele dag perfect zitten door de anti-slip op de hiel en de goede pasvorm. Daarnaast hebben ze een ademende wreef en antibacteriële finish om jouw voeten de hele dag fris te houden.

 
Katoen in de zomer en wol in de winter
Speciaal voor in de zomer heeft Nosocks footies van 100% Egyptisch katoen. Dit katoen is zacht, sterk, koel en heeft ademend garen dat veel vocht kan absorberen. Voor de wintermaanden is een variant gemaakt met zacht Merino wol. Hierdoor heb je ook warme én frisse voeten tijdens het dragen van lage schoenen in de winter.

Footies voor dames en heren
Via de website van Nosocks zijn de footies voor dames verkrijgbaar. Via de website van Noshirt zijn deze invisible sokken verkrijgbaar in herenmaten. Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze sokken. Daarom mag je ze 30 dagen dragen, wassen en drogen met een niet-goed-geld-terug-garantie.

NO SHOW, NO RISK, oftewel NO WORRIES met NOSOCKS.