Materiaal

In de zomer draag je onze katoenen nosocksgemaakt van de beste katoensoort in de wereld: Egyptisch katoen. Zacht, sterk, koel, ademend garen dat veel vocht kan absorberen. Ideaal materiaal voor je sokken dus.

De kenmerkend lange vezel voorkomt pluisvorming, waardoor de sokken zelfs na intensief dragen en wassen hun fit en uiterlijk behouden. Gecombineerd met een minimale hoeveelheid lycra en een anti-sliplaag op de hak maakt dat je je geen zorgen hoeft te maken: nosocks blijven de hele dag comfortabel aan jouw voeten zitten. En dankzij de antibacteriële werking blijven je voeten langer fris. Zelfs op warme dagen. 

Voor de winter: wollen nosocks 
De winterse, wollen variant wordt gemaakt van zachte Merino wol. Warmer, maar net zo fris en comfortabel voor je voeten. 

Ons wol komt van Merinoschapen uit Tasmanie en wordt vervolgens in Italie verwerkt tot de allerfijnste draad. Dankzij het kammen van de wol voor het spinnen blijven alleen de langste wolvezels over. Deze zorgen voor een zijdezacht gevoel op de huid en een luxe uitstraling. 
De wollen vezels worden tijdens het spinnen gecombineerd met 30% nylon. Hiermee creeren we een solide maar zachte draad.